75 års erfaring som vognfabrikant

75 års erfaring som vognfabrikant

Vi har produceret påhængsvogne siden dengang man næsten kun lavede dem i træ. I dag producerer vi alt indenfor trailere, kærrer og påhængsvogne til kombineret transport.  Vores fabrik ligger lige ved motorvejen i Aabenraa. Her beskæftiger vi 30 specialuddannede smede, montører og ingeniører. Deres håndværksmæssige kompetence, viden og erfaring er vores største aktiv.

Vores produktionsapparat er utrolig kompetent og fleksibelt. Det betyder, at vi kan løse stort set alle typer af opgaver. Vi producerer og eksporterer trailere, kærrer og påhængsvogne til Skandinavien.

Fra tømrer til vognfabrikant

HFR blev stiftet af Heinrich Frederiksen tilbage I 1945,og navnet HFR er således en sammentrækning af Heinrich Frederiksen. Virksomheden startede oprindeligt ud som et tømrerfirma, men produktionen af træ karosserier begyndte efter kort tid at spille en stor rolle i dagligdagen hos HFR.

Den første virksomhed i Rødekro industrikvarter

I 1960 tog virksomheden skridtet og byggede et værksted i Rødekro. Dermed skrev HFR historie ved at være den første virksomhed i det vi i dag kender som Rødekro’s industrikvarter. Grundstenene til HFR – Rødekro var allerede lagt årene i forvejen, og virksomheden var nu udelukkende en vognfabrik. Produkterne var hovedsageligt vogne med tippelad og påhængsvogne i hhv. træ og stål. Op igennem 60’erne var ordrebogen fyldt og virksomheden voksede og byggede ud af flere gange. Kunderne var lastvognsforhandlere og selvstændige vognmænd, og det var sjældent at ordremængden oversteg mere en to eller tre stk. af samme vogn. Derfor blev HFR meget dygtige til at lave individuelle tilpassede løsninger, som den dag i dag stadig fylder en stor del i produktionsapparatet.

Ordrerne bliver større

I 1980 – 1990’erne voksede bestillingerne fra en ordre på 2-3 vogne til ordrer 20 – 30 vogne fra samme kunde. I den periode blev HFR industrialiseret, og begyndte at producere produkter der rammer en bredere kundeskare. Chassis til videre opbygning blev introduceret og specielt chassiser til kølevogne samt vekselladskærrer rullede i en lind strøm ud af fabrikken.

Eksportmarkedet viser sig

Det var også i 1990’erne at HFR startede med at eksportere produkter til både Norge, Sverige og Holland. Eksporten skulle få stor betydning for HFR og allerede dengang udgjorde den 25 % af virksomhedens samlede omsætning, i dag udgør den ca. 75 %.

Nyt domicil ved motorvejen

HFR flyttede i starten af 2008 ud til et nyt domicil lige ved motorvejen. Her forsætter succesen ufortrødent. En god blanding af små, mellem store og store kunder alle med forskellige ønsker, sørger for at produktudviklingen aldrig står stille.

Seneste nyt fra HFR Trailer

Lad os ringe dig op

HFR Trailer A/S
Jens Terp-Nielsens Vej 11
6200 Aabenraa

Tlf. +45 7466 2025
E-mail: hfr@hfr-trailer.dk